Passion Interview

De store  vinduer fylder rummet med lys. Efter at være blevet syg, måtte jeg aflyse mit første interview – nogensinde og derefter sluge min stolthed og ringe tilbage igen til den mand, som jeg fortsat gerne ville tale med. Nu står jeg  hjemme i stuen hos Jens Ulrik, solist og den ene ud af fem bandmedlemmer i gruppen ”The Green Lives”.

Han hælder to kopper kaffe op og vi sætter os i solen ved spisebordet, hvor jeg beder ham om at introducere sig selv .

”Mit navn er Jens–Ulrik Kleemeyer”, siger han tøvende og smiler skævt, og jeg er  musiker – primært musiker”.

Opvæksten i et hjem med musik og med en mor der selv spillede klaver gav ham en baggrund som klassisk pianist. Jens-Ulrik begyndte at spille som seks årig, og selvom det ikke var af egen fri vilje, har han været glad for det lige siden. ”Da jeg som 14 årig besluttede mig for at jeg var blevet god nok” siger han smilende  ”og havde fundet ud af at det ikke var det jeg ville, begyndte jeg selv at skrible min egne ting ned”. Jens–Ulrik forklarer, at han udover at spille også læser oplevelsesøkonomi. To umiddelbart meget modstridende interesser,  og da jeg spørger om han også  er passioneret af økonomien er svaret ja. ”Hvis jeg fik et vigtigt job, så ved jeg godt hvad der stod forrest.. Og det er nok ikke oplevelsesøkonomi, men helt generelt så bruger jeg også meget fra musikken i oplevelsesøkonomi og omvendt ”.

Hvordan det?

”Jamen f.eks det at give folk en oplevelse – en følelse af at ville engagere sig, at blive rørt eller at få en personlig mening ud af det . Det er også det musik skal kunne. Både i lyd men også hvordan man profilerer sig som kunstner, billedcover osv.”. Det visuelle image, fortæller han, er velovervejet og det der er vigtigt for ham er autenciteten;

” Samtidig med at musik og det visuelle hænger sammen, skal det visuelle også hænge sammen med den man er privat. Jeg har aldrig gjort så meget ud af at tage et kostume på. Det behøver at være at iklæde sig store vinger, og det at man har noget andet tøj på, på scenen og bagefter har noget helt andet på til dagligdag ,” synes jeg er irriterende

Det autentiske gælder også den musiske side. I det hele taget virker Jens Ulrik velovervejet. Den følelse af nostalgi ,der ramte mig da jeg aftenen forinden trykkede  gav også et indtryk af at meget lidt er overladt til tilfældigheden, når fingrene rammer klaveret.

Sangene er inspireret  af danske salmer og viser, ikke bare tekstmæssigt, men også klangmæssigt.  ” Specielt de klange og den tradition, hvor den danske natur er meget fremtrædende er han optaget af , som f.eks i sangen ’Forest song’. Som er inspireret af ’Nu falmer skoven trindt om land’.  Det betyder noget for mig, at min musik har rødder”, siger Jens-Ulrik.

Fortæl mig,  hvad der er værdifuldt for dig; Hvad er det der får dig til at sige ’det er det her jeg skal med mit liv?”Det er det hele… Det er sgu det hele” siger han mens han læner sig tilbage i stolen og kigger op bag det røde pandehår. Smilende.

Obs! Green lives er endnu ikke officielt blevet signet til noget pladeselskab, men Jens-Ulrik fortæller at ”de til næste år vil have mulighed for at nå ud til et bredere publikum”. Det kan man så fortolke, som man vil.

One thought on “Passion Interview”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *