Passion Båndudskrift

”Mit navn er Jens Ulrik Kleemeyer  og jeg er musiker – primært musiker.

Det er mit liv og jeg er meget passioneret omkring det. Jeg læser også ved siden af .. jeg læser oplevelsesøkonomi”.

1.Er du også meget passioneret omkring det?

” Ja det vil jeg faktisk sige, men jeg ved godt at , hvis jeg fik et vigtigt job, så ved jeg hvad der kom først og det er nok ikke oplevelses økonomi, selvom at det  er spændende nok  og også i forhold til at jeg er også meget kultur interesseret  helt generelt . Jeg bruger også meget fra  musikken i oplevelses økonomi og omvendt.”

2.Hvordan det?

”Jamen det er jo meget sådan med moderne identiteter og hvordan man gir folk en oplevelse og hvordan man kan bruge forskellige greb til at nå folk og få folk til at føle at det man laver rør dem og giver dem en eller anden følelse af  personligt arrangement  eller får en personlig mening ud af det og det er også det musik skal kunne. – både ren lyd men også i forhold til hvordan man profilerer sig som kunstner – det visuelle udtryk, billedcover og hvor man spiller henne  osv”.

3.Tænker du derfor meget visuelt som musiker I form af image?

”Ja bestemt, særligt i form af fremtoning og  det tøj man har på.

Et af mine store idoler, David Bowie blandt mange andre har også gjort meget ud af det, men han er måske også et eksempel på en kunstner der tager det et skridt for langt, selvom at han laver fantastisk musik. Men en af mine andre store idoler Robert Forster, som var med til at danne ’The Go-Betweens’ , en forholdsvis ukendt mand – australsk fyr,  fortæller i et interview han en tidlig morgen i Briston passerer en anden fyr fra går forbi en anden fyr fra musikbranche og tænker ’wow det er da det rock det handler om’ fordi han så ud som en der var klar til at på scenen og klokken var halv syv om morgenen og han var på vej på arbejde’.

Men samtidig med at musik og det visuelle hænger sammen, skal det visuelle også hænge sammen med den man er privat. Jeg har aldrig gjort så meget ud af at tage et kostume,på  uden at det behøver at være store vinger, men det med at man har noget andet tøj på på scenen og bagefter har noget helt andet på til dagligdag , synes jeg er irriterende på for et af de ting jeg vægter rigtig højt er autencitet. Og jeg vil gerne have at det folk ser er ægte og det jeg laver virker ægte.

 

4.Hvilken slags musik vil du selv mene at du laver? Hvis du skal putte  dig selv ned i en kasse eller flere?

Man lægger mærke til, og nu er jeg efterhånden blevet spurgt om det rigtig mange gange,  at man siger aldrig det samme to gange. Altså der er jo bandet der laver noget mere folke agtigt inspireret pop musik – mere kor – mere lyst, livs bekræftigende natur musik, om man vil.

 

5.Hvilken slags musik laver du så ?

”Uha ja.. jeg er nok singer/ songwriter, selvom at det nok er et ret udvandet begreb efterhånden. Jeg kunne godt tænke mig at min musik afspejler der jeg kommer fra, og det er ikke nødvendigvis at folk altid fortolker det således. Men jeg kan godt li at tænke dansk musik ind i det, jeg laver selvom at jeg synger på engelsk”.

6.Vil du uddybe det inden du går videre?

Med det danske ? Jeg er vokset op i et hjem med meget musik. Min mor har altid sunget utrolig meget og spiller også klaver og jeg har gået på en folkeskole, hvor man har sunget morgensang og igennem det, har jeg fået en  forståelse for musik. Musik er selvfølgelig vildt mange ting, men også især den danske tradition omkring det med at synge; synge salmer og viser og  selvom at jeg ikke laver salmer så er der er nogle sange der hænger ved fra dengang. Jeg har lavet  ” Forrest Song”  f.eks, som er inspireret af ’Nu falmer skoven trindt om land’ som bruger den tekst mæssigt men også klang mæssigt inspiration. Og de klange og den tradition, hvor den danske natur, er meget fremtræden bruger jeg for det betyder rigtig meget at min musik har rødder.

 

7.Hvornår begyndte du at spille og hvad var det første instrument du begyndte at spille?

J”eg begyndte da jeg var seks år gammel, hvor jeg blev tvunget til at lære at spille klaver og det har jeg så været glad for lige siden. Jeg har spillet klassisk klaver i rigtig  mange år og besluttede mig for at jeg var blevet god nok  (griner lidt) til  at spille klassisk musik, så som 14 årig begyndte jeg at skrible mine egne ting ned”.

 

8.Hvad synes du der vægter højest i skabelsen af en sang; teksten eller melodien?

Det er 50/50

 

9.Skriver du udover at skrive sange?

”Godt spørgsmål.(pause) Det gør jeg ikke. Der er selvfølgelig mange måder at skrive sange på.

Nogle gange skriver jeg teksten,. Jeg komponerer melodien og andre gange omvendt.

Det er et helt andet medie og det kan være at det kommer, men jeg har ikke rigtig haft drivet”.

 

 

 

 

 

10. Mange musikere der skriver deres egne sange, ser sig selv som forfattere i en eller anden grad, men det gør du ikke, kan jeg fornemme?

Ikke i traditionel forstand nej. Jeg ville ikke skrive, hvis der ikke var musik at skrive til.

 

11.Hvornår blev ’Green live’ dannet?

Det blev færdig dannet i 2008.  Men var ellers en rigtig lang  proces, der startede i 2006 . Vi gik fra at spille noget indadvendt melankolsk rock til at spille noget, der er langt mere udadvendt.

12.Hvad er det der får dig til at sige at det er det her jeg skal?

Det er det hele… det er sgu det hele.

Det der er med musik, det er at man gør det, fordi man ikke kan lade være. Men hvis man skal pin pointe noget, må det være at optræde for folk

13.Du får aldrig scene skræk?

Jo færre mennesker, jo mere scene skræk. Jo flere – jo mindre. Men det er meget længe siden at jeg har været rigtig nervøs.

14.Foretrækker du at spille med som medlem af et band, eller som solo artist?

Grunden til at jeg er begyndt at spille solo, er fordi at jeg simpelthen producerer så meget materiale.  Jeg har skrevet og skriver mange sange ,som betyder rigtig meget for mig , men som ikke passer til ’ Green lives ’  musik stil.

15. Er der fordele ved at spille som solo artist?

Der er ikke helt, så mange mellemlag og ikke så mange kompromisser. Men det er rigtig fedt og givende at arbejde sammen med andre mennesker og om fem år håber jeg stadig på at kunne spille på begge heste. Solo opfordrer måske til lidt mere dybsindighed.

16.Hvordan takler I kritik, specielt dårlig kritik?

De gange ,hvor der er kommet noget til bandet som har været mindre godt har vi været gode til at grine af det og inkorperere det når vi øver. Det kommer selvfølgelig an på, hvor man hører det fra.

17.Er din reaktion anderledes, når kritikken er rettet mod dig, som solo artist ?

Jeg står i den situation, hvor jeg faktisk ikke har modtaget specielt meget dårlig kritik(ler).

Men det ville være værre, hvis det bare var mig. Det er tættere på, på en eller anden måde.

 

 

 

2 thoughts on “Passion Båndudskrift”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *